top of page
Pink and White Social Media Strategy Pre
Întrebări frecvente: FAQ

Cât durează o ședință la psiholog, de câte ședinte am nevoie si cât costă?

O ședință individuală durează, de obicei, 50 de minute.
Durata ședințelor pentru cupluri sau familii și de grup este mai lungă și poate varia.

Nu există un număr prestabilit pentru ședințele de psihoterapie sau consiliere. Acestea se stabilesc împreună cu psihologul, în funcție de obiectivele dvs. Interesul meu este de va ajută în cel mai eficient mod posibil, folosind strategii verificate științific. 

Costurile variază în funcție de psihoterapeut și tipul de intervenție (de exemplu, ședințele de cuplu costă, de obicei, mai mult).

Care este diferența dintre un psiholog, un psihiatru și un psihoterapeut?

Psihiatrul este persoana care a terminat facultatea de medicină și s-a specializat în psihiatrie. El prescrie medicamente, dar nu realizează intervenții psihologice.


Psihologul este persoană care a absolvit studiile facultății de psihologie. El poate profesa în organizații, școli sau domeniul clinic (dar are dreptul doar de a oferi evaluare psihologică și a realiza intervenții simple).

Psihoterapeutul este persoana care a absolvit masteratul în domeniul psihoterapiei. La masteratele de psihoterapie au dreptul să se înscrie persoanele care au absolvit facultăți de psihologie și alte științe socio-umane sau medicină. Deci, un medic (de ex. un psihiatru) poate deveni psihoterapeut, dacă el decide să urmeze și cursurile unui masterat de psihoterapie. Un psihoterapeut nu poate devi psihiatru, decât dacă face facultatea de medicină. Deci, psihoterapeutul nu poate prescrie medicamente (pentru că nu este doctor), dar realizează evaluări și intervenții psihologice.

BONUS: Diferența dintre coach, consilier și psihoterapeut

Coach-ul este o persoană care lucrează în domeniul dezvoltării personale (de ex. te poate învață cum să vorbești mai bine în public).

Consilierul lucrează cu "probleme de viață", mai complexe decât cele adresate de coach (de ex. ce să faci în legătură cu certurile cu părinții).

Psihoterapeutul are dreptul de a lucra cu tulburări emoționale de intensitate mare (de ex. depresie, anxietate, fobii, traumă, tulburări de personalitate).

Un psihoterapeut poate realiza intervenții de coaching și consiliere, în timp ce aceștia nu pot realiza intervenții de psihoterapie.

bottom of page